Sari la conținut
Comandã minimã 100 RON. Livrare gratuitã 200 RON.
Comandã minimã 100 RON. Livrare gratuitã 200 RON.
10 legume perfecte de plantat în grădina ta primăvara

10 legume perfecte de plantat în grădina ta primăvara

Primăvara aduce o explozie de viață în grădini, iar plantarea legumelor este un pas esențial pentru a asigura o recoltă bogată și gustoasă în sezonul de vară. Aici vei găsi un ghid detaliat pentru plantarea și îngrijirea legumelor populare în această perioadă a anului.

 

1. Roșii:

Primăvara este momentul ideal pentru a începe cultivarea roșiilor. Semănați semințele în ghivece cu 6-8 săptămâni înainte de a le transplanta în grădină. Optați pentru soiuri adaptate climatului dvs. Transplantați roșiile în grădină după ce au atins o înălțime de aproximativ 15 cm. Asigurați suport pentru tulpini pentru a preveni ruperea și asigurați o udare regulată pentru a menține solul constant umed. Aplicați îngrășăminte echilibrate în mod regulat pentru a stimula creșterea și dezvoltarea sănătoasă.

 

2. Ardei:

Ardeii sunt legume versatile și pot fi cultivate cu succes primăvara. Semănați semințele în ghivece cu 8-10 săptămâni înainte de a-i transplanta în grădină. Alegeți soiuri adecvate pentru climatul dvs. Plantează ardeii într-un loc cu expunere la soare plină. Udă moderat și asigură un sol bine drenat. Aplicați îngrășăminte bogate în fosfor pentru a promova formarea fructelor.

 

3. Castraveți:

Castraveții sunt legume răcoritoare și pot fi plantați primăvara. Semănați semințele în ghivece și transplantați puieții în grădină după ce riscurile de îngheț au trecut. Asigurați suport pentru castraveți să se urce și mențineți solul umed. Munciți pentru a reduce creșterea buruienilor și a păstra umiditatea.

cutii cu plante mici deabea puse in pamanat

4. Fasole:

Fasolea este o alegere excelentă pentru grădina de primăvară. Semănați direct în grădină după ce a trecut ultima înghețare. Utilizați tăieturi pentru a susține plantele în creștere. Udă regulat și aplicați îngrășăminte lichide în faza de înflorire pentru a încuraja o producție abundentă.

 

5. Spanac și Salată:

Aceste legume cu frunze verzi sunt potrivite pentru semănat direct în grădină. Plantațiile în zone cu umbră parțială și mențineți solul umed. Recoltează frunzele exterioare pentru a încuraja o creștere continuă și pentru a vă bucura de produse proaspete și hrănitoare.

 

6. Morcovi și Rădăcinoase:

Morcovii și alte legume rădăcinoase prosperă atunci când semințele sunt semănate direct în grădină, preferabil în sol bine drenat. Asigurați un sol umed, iar rărirea plantelor vă va ajuta să evitați împreunarea morcovilor.

maini care arata cum se planteaza semintele in pamant

7. Ceapă și Usturoi:

Primăvara este momentul potrivit pentru a planta ceapă și usturoi. Usturoiul se plantează sub formă de căței, în timp ce ceapa poate fi cultivată din semințe sau din bulbii de ceapă. Udă moderat și aplicați îngrășăminte potasice pentru a susține o creștere sănătoasă.

 

8. Bostan și Dovleac:

Acestea pot fi cultivate din semințe în ghivece sau direct în grădină. Asigurați un spațiu adecvat între plante pentru a permite extinderea lor. Udă regulat și aplicați îngrășăminte bogate în fosfor în faza de înflorire pentru a stimula producția de fructe sănătoase.

 

Prin urmarea acestui ghid, vei fi bine pregătit să creezi o grădină bogată în legume sănătoase și gustoase. Asigură-te că urmezi instrucțiunile specifice de pe ambalajul semințelor și adaptează îngrijirea în funcție de condițiile climatice locale. Cu pasiune și grijă, vei aduce la viață un colț de grădină plin de prospețime și culori vibrante.

batranica cum scoate legumele din gradina
Articolul anterior Top 5 flori ideale în sezonul primăverii